Hol szélesen terül az óceán...

Setubal - vidám városka az arrabidai paradicsom kapujában

2024. február 16. 13:59 - GabriellaAnna

Ha portugál kisváros, akkor Setubal az abszolút befutó. Mérete és lakossága körülbelül, mint Debrecené, és még testvérvárosok is.

Érdekesség, hogy a monda szerint nevét Noé unokájáról, Tubálról kapta. Nem lehet eltévedni benne, egy élmény a belváros szűk utcáin kalandozni, a trójai öböl egy karnyújtásnyira, látványosságokban is bővelkedik és Lisszabontól alig 45 perce van, ha vonattal érkeztek. Vegyünk sorra, milyen látnivalókat érdemes megnézni:

-A városi piac tele van finomabbnál-finomabb zöldségekkel, gyümölcsökkel és híres a friss haláruról és tenger gyümölcseiről is. Olyan portékákat kaphatsz lencsevégre vagy éppen tehetsz kosaradba, ami nem sok helyen jön velünk szembe: számomra a kardhal volt a legmeglepőbb.

-Gyönyörű a város közepén elterülő park is. 

-Convento de Jesus: mindenképpen be kell térni ebbe a XV.  században épült, Manuelista stílusú templomba, ami nevezetes a vörös, kőből faragott, csavart oszlopairól.


-Forte de São Filipe: a város és a Sado folyó torkolatának védőbástyáját is érdemes meglátogatni. Építését II. Filipe spanyol uralkodó rendelte, s rendeltetése többek között a portugál partvidék védelme volt az észak-európai és afrikai kalózok támadásától. A mai, boldog békeidőkben a városra és az öbölre néző panorámában gyönyörködhetünk. A kis Joanine kápolnában pedig a híres portugál csempék köszönnek vissza ránk.

 

Alább pedig a képes beszámoló kedvenc városomról:

 

 

2_setubal.jpg

2_setubal2.jpg

3_setubal2.jpg

4_setubal2.jpg

1_setubal2.jpg

14_setubal2.jpg

13_setubal2.jpg

12_setubal2.jpg

19_setubal2_1.jpg

18_setubal2_1.jpg

16_setubal2_1.jpg

15_setubal2_1.jpg

1_setubal.jpg

3_setubal.jpg

5_setubal2.jpg

6_setubal2.jpg

7_setubal2.jpg

10_setubal2.jpg

11_setubal2.jpg

9_setubal2.jpg

8_setubal2.jpg2_setubal.jpg

Jó utat!

 

Gabi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://portugaliagyongyszemei.blog.hu/api/trackback/id/tr418327025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása