Hol szélesen terül az óceán...

Cascais - tüneményes városka tele káprázatos látnivalókkal

2023. november 30. 00:36 - GabriellaAnna

Egy kisebb pihenő után térek vissza hozzátok, mert még akad pár gyöngyszem a tarsolyomban, amit szívesen megosztok veletek.

Ha jelzőkkel szeretném illetni a kedvenc portugál településeimet, akkor Lisszabon csodás és a tőle alig 20 percre fekvő Cascais tüneményes. Ahányszor ott jártam, mindig az az érzés fogott el, mintha egy film díszletében sétálnék. A képek, amiket itt lőttem, mintha az utazási katalógusokból lennének kivágva. Pedig nem! Megcsíptem magam és rádöbbentem ez a sok szépség, ami körbevesz, mind valóság.

Cascais történetéből talán azt érdemes kiemelni, hogy a lisszaboni arisztokrácia nyári rezidenciája volt a 19. században és jó pár évvel később, amikor az európai túristák is felfedezték Portugáliát, hamar népszerű úticél lett. Először még felkapottabb is volt, mint a főváros.

Nem véletlenül!

Alig, hogy leszállunk a vonatról, 10 perc séta és a kis utcák mögött megbúvó Praia de Rainha-n mártózhatunk az óceán sós vizében.

Útunkat tovább folytatva érünk el a kikötőhöz, majd tovább haladva látványosságok sora vár minket.

- Világítotorony (Farol Museu de Santa Marta)

- A Museu Condes de Castro Guimarães egy palota, amelynek lábait dagály idején az óceán mossa. A múzeum híres  művészeti gyűjteményéről, valamint könyvtáráról, amely egy 1505-ös kéziratot is magáénak tudhat.

- A közeli parkban (Parque Marechal Carmona) érdemes egy kis kápolnára is pillantást vetni.

- Nem szabad kihagyni a Casa Museu de Santa Maria-t sem, amely mediterrán építészeti stílusáról nevezetes ház tele természetes fénnyel, gyönyörű festett csempékkel, díszes famennyezettel.


 

1_cascais2.jpg

6_cascais4.jpg

7_cascais2.jpg

8_cascais2.jpg

9_cascais2.jpg

cascais1.jpg

3_cascais2.jpg

4_cascais2.jpg

5_cascais2.jpg

6_cascais2.jpg

5_cascais4.jpg

1_cascais4.jpg

2_cascais4.jpg

cascais5.jpg

8_cascais4.jpg

7_cascais4.jpg

cascais6.jpg

Ha mindenhova betérünk nagyon sok mindent csipegethetünk a portugál történelemről és kultúráról. Kifejezetten ajánlom ezt a kirándulást minden hónap első vasárnapján, amikor ingyenes a belépés több múzeumba és a műemlékek is díjtalanul látogathatóak.

A táj, a város, a sok zöld övezet minden szögből elragadó, nem tudod megállni, hogy ne fotózz szinte percenként. 

 

Az útvonal:

Honnan: Cais de Sodré

Hova: Cascais

Mivel: Vonat (CP)

Menetrend: https://www.cp.pt/StaticFiles/horarios/urbanos-lisboa/comboios-urbanos-lisboa-cascais.pdf

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://portugaliagyongyszemei.blog.hu/api/trackback/id/tr8118270341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása