Hol szélesen terül az óceán...

Praia da Figueirinha - óriás homokozó, amit az óceán átölel

2023. július 17. 00:22 - GabriellaAnna

Praia da Figueirinha látványa teljesen levett a lábamról. Az elragadtatásom oka többek között azzal is magyarázható, hogy ez a strand is az arrabidai paradicsom egyike. Akkora homokdűne van itt, ahol bőven van hely mindenkinek. Továbbá szerencsére elég szélvédett, az óceán hullámai lágyan mossák a partot.

A választék igen széles, ha programot keresünk a szabadidő eltöltésére: akinek több kell, mint az Atlanti-óceán sós vízében való úszkálás, bérelhet vízibiciklit, SUP-t, kajakot, lehet strandröpizni, ehetünk-ihatunk a vendéglátó egységekben. A partot vízimentők figyelik, van mosdó-zuhanyzó, minden komfortunk adott.

figueirinha5.jpg

figueirinha6_5.jpgfigueirinha6_3.jpgfigueirinha6_2.jpgfigueirinha2.jpgfigueirinha4.jpgfigueirinha3.jpgfigueirinha1.jpgfigueirinha6_1.jpgfigueirinha6_4.jpgEljutni nem olyan könnyű erre a partra, mert a sziklaomlás veszélye miatt igen csak megbolygatták a menetrendet idén. 

Az útvonal:

Honnan: Lisboa - Sete Rios

Hova: Setubal

Mivel: vonat (Fertagus) 

Setubalba a Fertagussal utazhatunk, a vonat kicsit több, mint 45 per alatt ér a célállomásra. A vasútállomástól egy kis séta a buszmegállóig és kb. 30 perc múlva már lubickolhatunk az óceánban.

Honnan: Setubal - Avenida Mocambique 68

Hova: Praia da Figueirinha

Mivel: busz (Carris Metropolitana)

Járatszám: 4474

Menetrend:https://www.carrismetropolitana.pt/horarios/route_short_name=4474&date=2023-07-16&municipality_id=&route_id=4474_1&direction_id=1&trip_id=p3_1872&stop_id=160831&stop_sequence=1

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://portugaliagyongyszemei.blog.hu/api/trackback/id/tr3618148416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása