Hol szélesen terül az óceán...

Jardim Bordallo Pinheiro - a park, ahol a természet és a művészet találkozik

2023. augusztus 20. 11:06 - GabriellaAnna

Campo Grande, a lisszaboni 'Városliget', óriási zöld felülete és csónakázó tava mellett egy különleges parkkal is vár minket. A 2010-ben felavatott Jardim Bordallo Pinheiro, azon nem mindennapi kertek egyike, ahol  a híres kerámikus, Bordallo Pinheiro, alkotásait is megcsodálhatjuk.

Körülbelül 1200 darabos a gyűjtemény, a kisebb-nagyobb állatszobrok beleolvadnak a környezetbe mindezzel egyedülálló élményben részesítik az ide látogatót. A fákról csimpaszkodó majmok, a sövényen kúszó kígyó, a falakon mászó csigák, a szökőkútban fürdő homárok, rákok, csikóhalak álomszerűvé varázsolják a helyet, ami garantált kikapcsolódást nyújt nemcsak a gyerekeknek, de a felnőtteknek is.

A város eme zöld oázisában jó megpihenni is, inni egy finom kávét vagy csak figyelni az itt lakó pávák mindennapjait.

A kertbe a belépés ingyenes, keddtől vasárnapig 10:00 és 18:00 között látogatható és ha már erre jártok, ajánlom a múzeum megtekintését is, ami Campo Grande szemközti oldalán található.

Insta: #_portugaliagyongyszemei_

 

Az útvonal:

Hova: Campo Grande Norte

Mivel: Carris

Járatszám: 750

A legegyszerűbb és leggyorsabb út, ha a 750-es buszra szállunk fel, ami átszeli a várost Alges és Oriente vasútállomás között. Campo Grande Norte megállótól körülbelül 5 perces séta a park.

jardim7_7.jpg

jardim7_9.jpg

jardim7_8.jpg

jardim7_6.jpg

jardim2.jpg

jardim1.jpg

jardim6_1.jpg

jardim7_5_1.jpg

jardim8_1_1.jpg

jardim8_2_1.jpg

jardim7_1.jpg

jardim3_1.jpg

jardim4_1.jpg

jardim7_2.jpg

jardim7_4.jpg

jardim8_4.jpg

jardim5_1.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://portugaliagyongyszemei.blog.hu/api/trackback/id/tr5918197123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása