Hol szélesen terül az óceán...

Jardim Botânico da Ajuda – rekreáció a Belém negyedtől karnyújtásnyira

2022. december 11. 19:30 - GabriellaAnna

Az Ajuda palota tőszomszédságában egy pazar botanikus kert rejtőzik, én magam sem hallottam róla, amíg a palotát meg nem látogattam és itt nem ajánlották figyelmembe. Ezen a helyen üdítő eltölteni egy kis időt a díszes sétányok, szökőkutak között: megannyi páva kíséretében sétálhatunk egy nagyot, élvezhetjük a kilátást az Április 25. hídra, olvashatunk egy jó könyvet, kinek, mi okoz örömöt . A kert felső szintje pedig a növénytani gyűjteménynek ad otthont, ahol a park 1768-as alapításakor több mint 5000 növényfajt ültettek a világ minden pontjából. Mára sajnos ez a szám leapadt, mindezek ellenére szívből ajánlom ezt a kis ’rekreációs’ sarkot a Belém negyedtől pár percre.

 

2_1.jpg

6_1.jpg

8_1.jpg

3_1.jpg

9_1.jpg

1_1.jpg

7_1.jpg

5_1.jpg

10_1.jpg

4_1.jpg

 

 

Az útvonal:

Hova: Palácio Nacional Ajuda

Mivel: Busz (Carris Metropolitana)

Járatszám: 729

Menetrend: https://www.carris.pt/viaje/carreiras/729-b-%C2%BA-padre-cruz-alg%C3%A9s/

A buszmegállótól körülbelül 2 perces sétával juthattok el a botanikus kertbe. Belépőjegy 2 EUR. A nyári és a téli nyitvatartás eltérő, bővebb információ itt: http://www.visitbelem.pt/Default/pt/OQueVer/JardinsEspacosAoArLivre/JardimBotanicoDAjuda

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://portugaliagyongyszemei.blog.hu/api/trackback/id/tr617999880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása