Hol szélesen terül az óceán...

Evilution – Fogod, vágod, érzed, érzékeled?

2022. október 20. 00:37 - GabriellaAnna

A Belga szövegének 4 szava zakatol a fülemben a hétvégi kiállítás élményem óta. Artur Bordalo, művésznevén Bordalo II, kortárs, plasztikus graffiti alkotásai nemcsak gondolatébresztőek, de tettre késztetik az embert. Kreációival célja, hogy felhívja a figyelmet a környezetszennyezésre és az újrahasznosítás fontosságára.

 Vajon tényleg ez a generáció viszi el bolygónkat a pusztulásig? Persze senki nem tudja ezt a kérdést megválaszolni, de ha bennünk van a tenni akarás és mozgósítjuk is magunkat, akkor legalább tiszta lelkiismerettel vághatunk a jövőbe. A képzőművész mindenfele hulladékból készít vagy szobrokat, vagy kollázsokat, melyekből különböző állatfajok képe áll össze és a kompozíciók a síkból kiemelkedve 3D hatást keltenek. Nagyon állati! :)10.jpg1.jpg3.jpg4.jpg5.jpg9.jpg2.jpg

 

Ha esetleg nem jutnál el az Evilution-ra december 11-ig Lisszabonban, a város tűzfalain és más portugál településeken szembe találkozhatsz Bordalo állatszobraival. Személyes kedvenceim az alábbiak:

 8.jpg7.jpg6.jpg

Itt még tovább szemezgethettek: https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?ll=45.052408%2C7.679293199999986&z=13&mid=1RXQfYhf5qWNoFcMpOV8XZspCBGs&fbclid=IwAR1E0NIR_xOFVKxT_WVBbjZ5OD03AzYvu3oqE8Yu9DuCmfPAcm6X_FNz1hI

 

Az útvonal:

A piros vonal Olivais megállójánál kell leszállni, ahonnan kb. 6 perces séta a lisszaboni EDU HUB.

Mivel: Metro (Carris)

Menetrend: https://www.metrolisboa.pt/en/travel/timetables-and-frequency%20/

 

A kiállításra a belépés ingyenes.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://portugaliagyongyszemei.blog.hu/api/trackback/id/tr2717958250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása