Hol szélesen terül az óceán...

Praia dos Lagosteiros - elhagyott strand az Espichel-fok lábánál

2022. szeptember 11. 14:52 - GabriellaAnna

Mindig tudják fokozni a portugál partok az élményt, ahányszor új helyre látogatok. Ezen a pici strandon egyedül tölthettem el egy egész napot és nem tudtam betelni az óceánból meredeken kiemelkedő sziklás partok nyújtotta látvánnyal. Halvány betűkkel merem leírni, hogy jobban megfogott, mint az európai kontinens legnyugatibb pontja, Cabo da Roca. El is árulom nektek, hogy miért:
- Felér egy meditációval hallgatni a parta szüntelenül kicsapó hullámok hangját, amit a kavicsos partot körbezáró sziklafalak meg visszhangoztatnak is.praia_dos_lagosteiros_2.jpgme.jpgbeach.jpgcross.jpg

- Ha már idáig eljutottatok, nem szabad kihagyni Santuario de Nossa Senhora do Cabo Espichel-t. A zarándokhely legendája szerint 1410-ben két halász Espichel-foknál látta meg Nossa Senhora do Cabo arcképét és ennek tiszteletére építettek itt templomot. santuario_de_nossa_senhora_do_cabo_espichel2.jpgsantuario_de_nossa_senhora_do_cabo_espichel.jpg

- Az igazán kíváncsiak dinoszaurusz lábnyomok után is eredhetnek.  Praia dos Lagosteiros-tól délre kell elindulni a lejtőn (Pedra Mua), ahol körülbelül 145 millió évvel ezelőtt, a jura időszak végén haladtak át dinoszauruszok, s itt hagytak lábnyomaikat az utókornak.

 dino.jpgtura.jpgsziklak_1.jpgtura2.jpg

 

Az útvonal:

Honnan: Lisboa – Sete Rios

Hova: Sesimbra

Mivel: Busz (Carris Metropolitana)

Járatszám: 3721

Menetrand: https://www.tsuldotejo.pt/sync/opt/opt_v2/Linha_3721_060453_G_2022-06-27-17-31.pdf

 

Sesimbra buszállomáson át kell szállni a 3205. számu buszra.

Honnan: Sesimbra

Hova: Cabo Espichel

Mivel: Busz (Carris Metropolitana)

Járatszám: 3205

Menetrend: https://horarios.carrismetropolitana.pt/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://portugaliagyongyszemei.blog.hu/api/trackback/id/tr4717928993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása