Hol szélesen terül az óceán...

Praia da Lagoa de Albufeira – a ragyogó strand

2022. július 18. 00:34 - GabriellaAnna

Praia da Lagoa de Albufeira egy káprázatos strand, különleges természeti adottságokkal, ami minden korosztálynak megannyi lehetőséget kínál. 2014-ben kék zászlós elismerésben részesült a part, melyet méltán meg is érdemel: ügyelnek a tisztaságra, szuper jó az infrastruktúrája.

img_20220715_094328-collage.jpg

 Az óceánpart nyugati fekvésű, az óriás homok dűnén sosem lesz tömeg, a part végeláthatatlan, bárhol letáborozhatunk. Kedvező a széljárás a szörfösöknek, dagály idején egy óriási hullámmedencében éreztem magam, egyszerűen megunhatatlan a kisebb hullámokon ringatózni, a nagyobbakon átugrani:

 

img_20220715_132351-collage.jpg 

Az óceán itt összekapcsolódig egy lagúnával, amely a Nemzeti Ökológiai Rezervátum része. A lagúnában apály idején megannyi kis sziget bukkan ki, a sekély víz hőmérséklete kellemes, csigákat, kagylókat roskadásig lehet gyűjteni, kisgyermekes családoknak ez a legideálisabb part a környéken. A vízi sport szerelmeseinek a bőség zavarával kell ’megküzdeni’: lehet szörfözni, SUPozni, vitorlázni.

img_20220715_094750-collage.jpg

Tömegközelekedéssel kicsit hosszú az út Lisszabonból (kb. 2 óra), előnye viszont, hogy a strand bejáratánál áll meg a busz, utána már csak pár perc séta és lehet élvezni az óceán vizét.

 

 laguna.jpg

 

Az útvonal:

Honnan: Sete Rios - Lisboa

Hova: Sesimbra Terminal

Mivel: Busz (Carris Metropolitana)

Járatszám: 3721

Menetrend: https://www.sesimbra.pt/cmsesimbra/uploads/writer_file/document/5718/3721_ls.pdf

 

Honnan: Sesimbra Terminal

Hova: Lagoa de Albufeira

Mivel: Busz (Carris Metropolitana)

Járatszám: 3210

Menetrend: https://www.sesimbra.pt/cmsesimbra/uploads/writer_file/document/5700/3210_sa.pdf

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://portugaliagyongyszemei.blog.hu/api/trackback/id/tr9017885307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása