Hol szélesen terül az óceán...

Elevador Panorâmico da Boca do Vento – lenyűgöző kilátás Lisszabonra

2022. november 19. 23:38 - GabriellaAnna

Magam mögött hagytam Lisszabont és egy békés helyet keresve indultam el a panoráma kilátást ígérő lifthez, Elevador Panorâmico da Boca do Ventohoz. A lift a Tejo partján lévő kertet köti össze a szirttetőn fekvő Almada Velhával. A lift lábánál a folyóra néző kilátással vendéglátóhelyek, pár méterrel odébb piknikezesre kiváló park biztosítja a garantált kikapcsolódást. Használata ingyenes, minden nap 10:00 es 21:00 között üzemel és egy őr kíséretben tesszük meg az 50 m szintemelkedést, A szirt tetejéről órák hosszat lehet ábrándozni: ha valaki esetleg megunná a Tejo folyó, az Április 25. híd vagy Lisszabon látképet, barangolhat Almada parányi utcain, ahol igazán lokálnak érezhetjük magunkat, nem sok turista jár errefelé.

Szokás szerint jöjjenek is a képek!

 

elevador2.jpg

elevador_1.jpg

elevador4.jpg

elevador3.jpg

szirt.jpg

latkep2.jpg

latkep_1.jpg

latkep3.jpg

almada.jpg

 

Az útvonal:

Honnan: Cais de Sodré

Hova: Cacilhas

Mivel: Hajó (TTSL)

Menetrend: https://ttsl.pt/passageiros/horarios-de-ligacoes-fluviais/ligacao-cacilhas-cais-do-sodre/

A jegy ára egy útra 1,30 EUR, Via Viagem kártyával 0,5 EUR (https://ttsl.pt/passageiros/tarifario/), Navagante havi bérlettel ingyenes. A hajóállomástól 15 perces sétát kell tenni a régi rakparton.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://portugaliagyongyszemei.blog.hu/api/trackback/id/tr9817983110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása