Hol szélesen terül az óceán...

Praia do Ribeiro do Cavalo - Az álompart

2022. július 05. 23:14 - GabriellaAnna

Nagy leleplezéssel kezdem első bejegyzésem, de az úti céljaim többségéből hamar kitalálhatjátok majd, hogy az óceán, a sós víz, az állandó hűsítő szellő (ami nem ritkán szinte viharossá erősödik) megszállottja lettem rövid időn belül.

Egy káprázatos óceán partot szeretnék Nektek megmutatni, mert bevallom, amikor először megláttam, pár másodpercre tényleg elállt a lélegzetem.

madartavlat.jpg

Praia do Ribeiro do Cavalo egy olyan part, amelyhez hasonlót az utazási irodák magazinjaiban sokszor vágyakozva néztem, de élőben eddig még nem volt szerencsém ilyet látni. Egy kiadósabb túra vezet erre a titkos strandra, azt hiszem, a képek bizonyítják, hogy érdemes vállalni a megmérettetést.

img_20220228_111559-collage.jpg

Ugyanakkor meg kell jegyeznem, hogy az idősebb korosztálynak és kisgyermekes családoknak megterhelő lehet a meredek sziklákon kb. 400 m szintkülönbséget megtenni, igy számukra Sesimbra strandjait (Praia do Ouro vagy Praia da California) ajánlom.

 img_20220228_112851-collage.jpg

Az útvonal

Honnan: Lisboa (Terminal Sete Rios)

Hova: Sesimbra (Terminal)

Mivel: Busz

Járatszám: 207 – 3721

Sesimbra busztermináltól nyugati irányba kell indulni, körülbelül 6 km-t kell műúton, majd kavicsos úton megtenni. A strandot jelző táblától pedig sziklás ösvény vezet lefelé a parthoz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://portugaliagyongyszemei.blog.hu/api/trackback/id/tr1717875829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása