Hol szélesen terül az óceán...

Estufa Fria – ablak egy zöldebb világra

2023. június 08. 23:18 - GabriellaAnna

Ezt a zöldterápiát nem szabad kihagynotok, ha Lisszabonban jártok! Az üvegház, Estufa Fria, a 19. században kőfejtő volt, ahonnan bazaltot termeltek ki, ma a város szívében egy zöld sziget, ami 1,5 hektáron terül el. Extra feltöltődés garantált a zöld megannyi árnyalata, szebbnél szebb virágok és egzotikus növények közötti sétával. Az üvegház ötlete Raul Carapinha nevéhez fűződik, aki 1926-ban indította el a projektet és a hivatalos megnyitására 1933-ban került sor.
Estufa Fria valójában 3 üvegházat foglal magába: Estufa FriaEstufa Quente és Estufa DoceEstufa Fria szó szerinti fordítása hideg üvegház, ami arra utal, hogy semmilyen fűtésrendszer nem került kialakításra. A tető fa lécekkel van borítva, melyek funkciója a növények védelme a téli rideg és a nyári erős napsugárzás ellen, állandó, kellemes hőmérsékletet biztosítva a különböző fajoknak, melyek a Föld minden részéről érkeztek.
A másik két üvegház ( a “meleg” üvegház és az “édes” üvegház) üvegtetővel lett befedve és olyan trópusi, szubtrópusi fajoknak ad otthont mint például banánfa, kávécserje, mangó fa.
Egy esős, szeles, vagy túl meleg nyári napon pezsdítő élmény itt bóklászni. Vasárnap délelőttönként (egészen 14:00-ig) pedig ingyen is megtehetitek. A normál, teljes árú jegy 3,5 EUR.
estufa11.jpgestufa.jpgestufa2.jpgestufa3.jpgestufa4.jpgestufa5.jpgestufa10.jpgestufa13.jpgestufa12.jpgestufa14.jpgestufa6.jpgestufa7.jpgestufa8.jpgestufa9.jpgestufa9_1.jpg
Az útvonal

A legegyszerűbb és leggyorsabb út, ha a kék metró szálltok le (Linha Azul). Marques de Pombal megállótól kb. 10 perces séta

Mivel: Metró – kék vonal (Carris, Linha Azul)
Hova: Marqués de Pombal

Menetrend: https://www.metrolisboa.pt/en/

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://portugaliagyongyszemei.blog.hu/api/trackback/id/tr118142394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása