Hol szélesen terül az óceán...

Praia de Galápos – a strand, amit még a portugál cicák is szeretnek

2022. szeptember 04. 23:36 - GabriellaAnna

A nyári nap még mindig szórja csókjait Portugáliára, ezt kihasználva Praia de Galápos-t vettem célba ezen a hétvégén. Még egy cica is itt töltötte az szabadidejét ;), nem csoda, hisz ez a strand is az Arrabida Nemzeti Park egyik gyöngyszeme. Ha macska lennék, hiába a víziszony, én is ide jönnék. :Dcat_1.jpg Apály idején a szomszédos strandra,Praia de Galapinhos-ra, is átsétálhatunk,. A strand szolgáltatásai hibátlanok: zuhanyzó, WC, büfé és étterem. A strandszezonban (június es szeptember között) őrzött strand, családosoknak is ajánlom. img_20220904_122707-collage.jpgelso.jpgstrand.jpghegyek.jpgbucsu.jpg

Pici túrával pedig pazar látvány tárul elénk, ahol az óceán és a magas sziklakfalak összeérnek:sziklak.jpgsziklak2.jpg

Az útvonal:


Honnan:
Lisboa (Roma-Areeiro)

Hova:
Setúbal


Mivel: Vonat (Fertagus)


Menetrend: https://www.fertagus.pt/pt/horarios/fertagus
Setúbal vasútállomástól busszal juthatunk el a partra. Setúbal városi tanácsa segítségünkre van, hogy autó nélkül is könnyen és minimális költséggel elérhetővé tegyék a lakosság és a turisták számára Arrabida felséges partjait. Az út 30 perces, negyedóránként indulnak mindkét irányba, Navegante kártyával a havi bérlet érvényes a buszra, e nélkül 1,55 euroért tudunk jegyet váltani.
https://www.mun-setubal.pt/arrabida-sem-carros-praias-de-setubal-para-todos/#1591374134140-7dd414f7-1968

Mivel: Busz (Carris Metropolitana)


Járatszám: 4472


Honnan:
Setúbal (ITS)

Hova:
Praia de Galápos

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://portugaliagyongyszemei.blog.hu/api/trackback/id/tr6417924025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása