Hol szélesen terül az óceán...

Praia de Troia Mar – A mesebeli part

2022. július 07. 00:12 - GabriellaAnna

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy mesebeli part. A fehér homok, az azúrkék víz, az árapály közel 3 méteres mozgása, az apállyal szemünk elé táruló óceánfenék és az ott rejlő kincsek (kagylók es csigák) teljesen magukkal ragadtak, és mint ha egy mesevilágba csöppentem volna, elvarázsolva sétáltam/fürödtem/napoztam/üldögéltem ezen a parton és térek ide vissza újra meg újra. A troiai üdülő egykor a Római Birodalomhoz tartozó terület volt, ahonnan a sózott halat birodalomszerte szállítottak. Ma természetvédelemi terület sok különleges fajjal és nagyon gazdag élővilággal, mint például tengeri fű, hosszúorrú csikóhal, bibic, póling, homoknád.

Mutatom a képeket, milyen csodák várnak itt rátok:befunky-collage_2.jpg

befunky-collage_1.jpgHa pedig megunnátok az óceánt (amit szerintem nem lehet) a Caldeira ösvényen is túrázhattok egyet, ami a Caldeira-lagúnán és a környező fenyvesen vezet át.

befunky-collage_3.jpg

Az útvonal:

Honnan: Lisboa (Roma-Areeiro)

Hova: Setúbal

Mivel: Vonat (Fertagus)

Menetrend: https://www.fertagus.pt/pt/horarios/fertagus

Setúbal vasútállomástól 20 perces sétával érünk el a kikötőhöz, ahonnan katamarán visz át Troia félszigetére. A kényelmesek egy Bolt/Ubert is leüthetnek körülbelül 5 euroért. A katamaránra jegyet a kikötőben tudtok vásárolni, a retúr jegy 8,5 euroba kerül.

 

Honnan: Setúbal (Atlantic Ferries – Catamarans)

Hova: Troia (Atlantic Ferries Tróia (Marina de Troia / Ponta do Adoxe)
 

Mivel: Katamarán

Menetrend: https://www.atlanticferries.pt/en/ vagy https://www.atlanticferries.pt/wp-content/themes/html5blank-stable/hor%C3%A1rios/Site_CatFer_2022_jun.pdf

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://portugaliagyongyszemei.blog.hu/api/trackback/id/tr8917876629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása